Ομορφιά με χαμηλό budget



Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε τρόπους που μας ομορφαίνουν, χωρίς όμως να επιβαρύνουν την τσέπη μας.

Δεν χρειάζεται, λοιπον, να ξοδεύουμε μια περιουσία, για να αγοράζουμε καλλυντικά, αφού πολλά από αυτά μπορούμε να τα φτιάχνουμε και μόνες μας. Συν τοις άλλοις, τα φυσικά υλικά είναι πάντα προτιμότερα και σαφώς πιο ωφέλιμα!

Μαγειρική σόδα: 
Η σόδα είναι ένα εκπληκτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Μαλλιά: Αναμείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας με μια κούπα ζεστό νερό και χρησιμοποιείστε το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών μετά το λούσιμο. Βοηθά να αφαιρεθούν από τα μαλλιά σας υπολείμματα από μαλακτική κρέμα, λακ και διάφορα προιόντα μαλλιών.

Πόδια: Για να ανακουφίσετε τα κουρασμένα σας πόδια, τα μουλιάζετε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, όπου έχετε προσθέσει και 3 κουταλιές της σούπας σόδα. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν πούδρα, πασπαλίζοντας το εσωτερικο των παπουτσιών σας, έτσι ώστε να μυρίζουν φρεσκάδα.

Δόντια/στόμα: Δεν χρειάζεται να καταφύγετε στη λεύκανση αν θέλετε κατάλευκα δόντια. Η σόδα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό λευκαντικό υλικό, ενώ παράλληλα καθαρίζει τα δόντια.


Μέλι:
Το μέλι αποτελεί επίσης μια πολύ οικονομική και υπέροχη θεραπεία για τα μαλλιά σας και το δέρμα σας.

Μαλλιά: Το μέλι μπορεί να ενδατώσει με φυσικό τρόπο τα μαλλιά σας, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σαν μαλακτικό. Σε φρεσκολουσμένα μαλλιά κάνετε μασάζ με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μετά ξεβγάζετε με ζεστό νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε λίγο μέλι στις άκρες των μαλλιών σας για λίγα λεπτά και μετά να ξεπλύνετε. Θα καταπολεμήσετε έτσι το φριζάρισμα και την ξηρότητα.

Πρόσωπο: Aν έχετε σπυράκια και στίγματα στο πρόσωπο, απλώστε σκέτο μέλι σε καθαρό δέρμα και αφηστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, διώχνει τα μικρόβια,ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα.

Χείλη: Αντί να αγοράζετε συνέχεια lip balm , μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ενυδατικό χειλιών, χρησιμοποιώντας αμυγδαλέλαιο, κερήθρα και μέλι.

Αγκώνες: Aν οι αγκώνες σας είναι ξηροί, μπορείτε να αλείψετε λίγο μέλι, να το αφήσετε για μισή ώρα και μετά να ξεπλύνετε. Τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα.

Χαλάρωση & ενυδάτωση: Kάτι θα ήξερε η βασίλισσα Κλεοπάτρα, η οποία απολάμβανε το μπάνιο της. Δοκιμάστε το και εσείς. Προσθέστε λίγο μέλι στο ζεστό νερό στην μπανιέρα σας και απολαύστε ένα υπερ-χαλαρωτικό μπάνιο, που θα ενυδατώσει και το δέρμα σας.


Περιμένω με χαρά και τα δικά σας μυστικά της καθημερινότητάς σας!

Μαρία Φραγκάκη

e-mail: maria.fragaki@mother.gr
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr